Лісівники пояснили, чому рубали дерева біля Мошен й Будища

14 Квітня 2014 18:11
www.oda.ck.ua

www.oda.ck.ua

Громада сіл Мошен і Будища Черкаського району давно б’є на сполох через масову вирубку лісу. На думку селян, зрубуються не сухостійні чи вражені шкідниками дерева, а цілком здорові й молоді.

В обласному управлінні лісового та мисливського господарства мають іншу думку – вирубка санітарна, зокрема, у Свидівському господарстві “під ніж” пішли всохлі дерева, зокрема, сосни. Це виявила спеціальна комісія ДП “Київлісозахист” та управління. А також дерева, заражені паразитом – омелою. Тому, мовляв, і вирубали 8 га лісу повністю, бо, згідно санітарних правил у лісах України, вибіркова вирубка за таких умов недоцільна.

www.oda.ck.ua

www.oda.ck.ua

Щодо вільхових насаджень на загальній площі 4,4 гектари поблизу села Будище, то “лісопатологічна комісія відзначила досить швидку деградацію перестійних деревостанів з втратою ними здатності до порослевого відновлення”.

“Вирубка лісу на вищезазначених ділянках здійснювалася згідно оформлених лісорубних квитків та відповідно до діючого законодавства, – зазначають лісівники. – На місці вирубаного лісу в рамках весняної лісокультурної кампанії та акції “Майбутнє лісу у твоїх руках”, висаджено нові насадження”.