Каньйон у Буках – серед 25 найдивовижніших місць України

15 Квітня 2014 11:34
haidamac.org.ua

haidamac.org.ua

Каньйон Гірського Тікича у Буках Маньківського району потрапив до 25 найдивовижніших місць України за версією видання “Україна туристична”.

Букський каньйон, який ще називають “маленькою Швейцарією” – за 30 км від райцентру Жашків. А самі Буки – колись містечко, а зараз селище міського типу відоме з 1515 року.

“Мальовничий гранітний каньйон на річці Гірський Тікич біля смт Буки входить в сотню найкрасивіших місць України і знаходиться на другому місці рейтингу “Сім чудес Черкащини”. А в плані природної нетиповість Буки займають в нашій країні одне з перших місць”, – пише “Україна туристична”, зазначаючи, що сьогодні українці у своєму туристичному маршруті здебільшого бачать лише відпочинок на морі або у Карпатах, в той час як більшість унікальних (і не лише для України, а й світу) туристичних об’єктів залишаються для нас невідомими.

Також у переліку найдивовижніших місць – водоспад Білі Камені на Дніпропетровщині, “Долина нарцисів” на Хустщині, “український Стоунхендж” – Мавринський майдан біля Павлограда.