“Олігархи повинні визначитися – за Україну вони чи за Путіна”, – Томенко

18 Квітня 2014 18:33
ipress.ua

ipress.ua

Українським олігархам слід визначитися, кого вони підтримують – Україну і її територіальну цілісність чи Путіна. Про це сьогодні в ефірі Черкаської ОДТРК “Рось” заявив народний депутат, голова парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, говорячи про ситуацію на сході й півдні України.

“Низка так званих українських олігархів продовжують використовувати сепаратистський рух аби захистити свої статки і не допустити відкриття кримінальних справ проти себе. Немає сумнівів, якби Ахметов на Донеччині чи Ярославський на Харківщині включилися в роботу і зробили бодай те, що робить Ігор Коломойський на Дніпропетровщині, тобто допомогли армії, профінансували окремі військові частини чи конкретні військові підрозділи, ситуація би суттєво змінилася”, – сказав Томенко.

Зауваження Томенка стосуються і молодих українських олігархів.

“За кордоном Костянтин Жеваго розмірковує про європейські цінності і, хоча мільярди заробив на Україні, та не поспішає їх вкладати в захист України”, – зауважив народний депутат.

“Я неодноразово публічно звертався і ще раз звернуся до оліхарів визначитися, чи  фінансують вони Україну, її територіальну цілісність і єдність. Якщо ж вони відмовляться це робити, це означатиме, що вони підтримують Путіна”, – резюмував Томенко.