Чорнобаївським мисливцям повернули угіддя

19 Квітня 2014 12:20

SONY DSCЧеркаська обласна рада скасувала своє ж рішення трирічної давнини, яким задовольнявся протест колишнього прокурора області Миколи Лісового на надання у користування мисливських угідь.

У 2011 році прокурор опротестував рішення облради ще від 2003 року. Він запевняв тоді депутатів, що землю ТОВ ” Мисливсько-рибальке товариство Чорнобаївське” надали з порушеннями.  Кишенькова провладна більшість прокурора підтримала. І як наслідок, у мисливців було забрано 114 тисяч мисливських угідь у Чорнобаївському районі.

“У 2003 році нам надали мисливські угіддя до 2018 року. У 2011 році під тиском колишнього голови ОДА Тулуба рада скасувала це рішення в частині надання мисливських угідь ТОВ МРГ “Чорнобаївське”. Ми вже три роки судимося за ці угіддя, виграли чотири суди.  Мисливці повинні знати, що вони вийдуть на сезон полювання”, – каже житель смт Чорнобай Валерій Коваленко.

“Як приймалися тоді рішення по мисливським господарствам? Вони мали одне першоджерело. Господарі угідь викликалися в кабінет “господаря”, називалася кругленька сума. Якщо підприємець платив – претензій не було. Якщо ні – на сесії обласної ради шукали дурачка. Це був такий собі гарний спосіб вирішення питання. Ще одним дурачком тоді була обласна прокуратура, що писала протести, а тодішня провладна більшість підтримувала їх. Тож я вважаю, що слід повернути забране законним господарям”, – з трибуни обласної ради заявив депутат Володимир Гресь.

До обговорення підключився обласний прокурор Віктор Миколенко.

“Протест прокурора області 2011 року був надуманий. Ми перевіряємо ці факти, – сказав Миколенко. – Обіцяю, що в стислі терміни, буквально за 10 днів проведемо перевірку і якщо було порушено закон і протест прокурора був внесений незаконно, ми в суді будемо займати позицію і я обіцяю, що буде законне судове рішення. Вважаю, що це проблема не лише ТОВ “Чорнобаївське”, а всіх мисливських угідь в області. Необхідно створити комісію обласної ради і провести ревізію господарств, бо ви знаєте, хто там були засновники: і київські, й донецькі, і кримські. І щоб громада спільно з радою вирішували, кому надавати в оренду ці господарства”.