У Чигиринські ліси ходити зась – там труять шовкопряда

24 Квітня 2014 13:04

27069d94d170a4e6661de3d97b685a72thumb640x480У Чигиринському лісгоспі з 22 квітня й орієнтовно протягом двох тижнів боротимуться з таким шкідником лісу як сосновий шовкопряд. Обробка уражених територій проводитиметься в Чигиринському та Трушівському лісництвах.

В обласному управлінні лісового та мисливського господарства зазначають, що шкідника труїтимуть обприскуванням перетроїдним препаратом «Фастак», за допомогою спеціальної установки «ГАРД» (генератор аерозольний регульованої дисперсності). «Фастак» – це препарат, що дозволений для використання в лісовому господарстві, аналоги якого застосовуються в народному вжитку для боротьби з колорадським жуком та іншими шкідниками садових і городніх культур.

Технологічна особливість хімічної обробки лісових насаджень така, що роботи можна здійснювати тільки в нічний період доби.

Лісівники просять обмежити відвідування на цей час вищезазначених лісових масивів та утриматися від випасу великої рогатої худоби, аж поки препарат не втратить свою шкідливу дію (а це ще 4-5 діб після проведення хімобробки).