9 Травня в Черкасах може бути без салюту й георгіївських стрічок

26 Квітня 2014 17:57
mr-brut.livejournal.com

mr-brut.livejournal.com

Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко закликає усіх черкащан відмовитися від партійної символіки та камуфляжного одягу під час святкування Дня Перемоги. На цьому він наголосив під час засідання президії обласної народної ради.

Вшановуючи пам’ять та подвиги ветеранів Великої Вітчизняної війни 9 травня, цього року влада вирішила відійти від параду за участю школярів, який проводили в місті останні 5 років. Окрім того, у цей день черкащани не побачать військової техніки та традиційного салюту.

“9 травня – знаковий день, особливо в контексті тих подій, які зараз відбуваються на Сході України, – зазначив Ткаченко та додав, що в Черкасах уже відбулося дві наради щодо святкування Дня Перемоги. – У цей день, попередньо, ми плануємо провести на Соборній площі короткий мітинг тривалістю 20-25 хвилин та покласти квіти до Пагорба Слави. Але головне, аби під час офіційних урочистостей була відсутня партійна символіка. Добре було б, аби всі учасники йшли під державними стягами”.

На йому думку, цей день нині найдоцільніше святкувати під синьо-жовтою символікою і без георгіївських стрічок. Разом із тим, очільник області висловив побажання, аби у цей день черкащани, в тому числі й представники Самооборони, не одягали камуфляжний одяг.