Черкаські спортсмени готові захищати Україну

26 Квітня 2014 09:01

Черкаські спортсмени готові змінити м’яч і боксерські рукавиці на зброю та йти захищати Батьківщину.

IMG_4143Грузин за національністю, українець у душі. Мішико Беселія – перший представник Черкащини на профринзі. Боксер досі не програв жодного поєдинку. І кожну перемогу присвячує Україні. Нині Мішико вже тренує нове покоління боксерів. Каже: виховує не просто спортсменів, а справжніх патріотів.
“Я давно живу в Україні та підтримую український народ у прагненні жити в мирі та злагоді. Хочу сказати людям, щоб не велися на провокації. Не потрібно сваритися, треба пам’ятати, що ми всі – братський народ. Тому, звісно, я проти усіляких силових сценаріїв. Адже жодна виграна битва не варта людського життя”, – говорить боксер.

18_04_14_3ilkxzLоо_cAkПроти втручання в Україну й член національної збірної з кікбоксингу Артем Савенко. Спортсмен має багаторічний спортивний досвід та неодноразово відстоював честь України на різноманітних європейських та світових першостях. Нині виховує вже нове покоління бійців. Їх вчить не лише прийомів, але й вміння уникати вирішення конфліктів силою.
“Треба змалечку привчати не вирішувати проблеми силою. Щодо складної ситуації в Україні, то я проти війни. Взагалі вважаю, що це все – інтриги політиків, а страждають від цього люди. Тому цю ситуацію потрібно вирішувати лише мирним шляхом», – вважає кікбоксер.

21_voenkomat_cherkasov_IYHYMTDFW2wБагаторазовий володар Кубка світу з кікбоксингу Сергій Черкаський був серед перших добровольців захищати кордони України. Спортсмен подався до військомату, як тільки дізнався про мобілізацію. Вистоявши довжелезну чергу, він лишив свої координати та згодився захищати Батьківщину у перших рядах. Хлопець зізнається: серйозного військового досвіду не має, адже в армії не служив.

“Але маю досвід ведення боїв, адже кікбоксер. Коли ще був спортсменом, ми їздили на різноманітні збори. Там тренувалися, навчалися. Це було цікаво, але тоді був мирний час. А зараз це вже не жарти”, – каже Черкаський.

Змінити м’яч на зброю та боронити країну готові й гравці черкаського “Славутича”. Свою останню гучну перемогу вони присвятили єдності України. Футболісти переконані: головне зараз – будь-що триматися разом.
“Український народ – це досить сильна нація. Хочеться побажати всім успіхів, єднання і щоб всі наші чиновники вирішували мирним шляхом долю України”, – коментує футболіст ФК “Славутич” Олександр Батальський.