Розкуте мистецтво Одеси можна побачити в черкаському музеї

26 Квітня 2014 15:02
facebook.com

facebook.com

У Черкаському обласному художньому музеї відкрилась персональна виставка заслуженого художника України Миколи Прокопенка з Одеси.

Це великодній подарунок музею жителям Черкас та області, унікальна можливість відчути образотворче мистецтво розкутої, живописної Одеси з завжди яскравим колоритом, потужним звучанням фарб, в особі Миколи Прокопенка, розповідають у музеї.

У роботах одесита черкасці побачать сміливі експерименти з різними графічними техніками та матеріалами – темпера, пастель, гуаш, акварель – пластичними ритмами, креативними ідеями.

Власне, Прокопенко Микола Миколайович – заслужений художник України, професор живопису і рисунку, живописець, монументаліст, графік, ілюстратор, декоратор, реставратор вищої категорії станкового олійного та темперного живопису, академік Міжнародної Академії мистецтв і літератури “Фатьян”. За тридцять років творчої діяльності відбулося 112 його персональних виставок. Митець – учасник 579-х Всеукраїнських та Міжнародних виставок; 13 бієнале; 10 трієнале живопису, графіки та ілюстрацій.