Екс-голова РДА незаконно приватизував службову квартиру, – прокуратура

29 Квітня 2014 14:35

SONY DSCПрокуратура Черкаської області провела перевірку щодо додержання Закону України “Про приватизацію державного житлового фонду” в діяльності однієї з райдержадміністрацій області.

Перевірка встановила, що колишній голова однієї із РДА, зловживаючи своїм службовим становищем, подав недостовірні документи та на їх підставі незаконно приватизував службову квартиру.

За результатами перевірки прокуратурою області зареєстроване кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, що передбачене частиною 4 статті 191 Карного кодексу України (привласнення та розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем).

Досудове розслідування триває.

Прокуратура не повідомляє прізвище фігуранта кримінального провадження, але, швидше за все, йдеться про екс-керівника Канівщини Олексія Гику. Трикімнатну квартиру йому купили за 299 тис. грн. у жовтні 2011 року. за кошти районного бюджету. У грудні 2011 райрада дала дозвіл на приватизацію.

А чигиринське видання “Ремарка” нагадує, що подібні претензії є й до колишнього голови Чигиринської РДА Олександра Цисаренка, який теж отримав квартиру в Чигирині.