У кандидати в мери Черкас зареєструвався “пожирач протоколів”

30 Квітня 2014 17:02
fakty.ictv.ua

fakty.ictv.ua

До опівночі середи, 30 травня, Черкаська міська територіальна виборча комісія  прийматиме документи від претендентів на посаду міського голови Черкас та бажаючих стати депутатом Черкаської міської ради. Тоді як вже 1 травня міська виборча комісія завершує реєстрацію кандидатів.

Як повідомив голова Черкаської міської територіальної виборчої комісії Микола Бунякін,  на посаду міського голови Черкас зареєстрували вже шістьох претендентів: Анатолія Бондаренка, Сергія Одарича, Миколу Кудрявцева, Сергія Гончара, Олександра Сіренка та Володимира Матюшу.

“Цьогорічна виборча компанія мало чим відрізняється від попередньої. Документи подає приблизно однакова кількість претендентів. Єдине, що – менше, так званих, “технічних кандидатів”. Оскільки внесені цьогоріч зміни до Закону України про вибори передбачають обов’язкову грошову  заставу  у розмірі 5 тисяч 553 гривні. Тим самим діє принцип відсіювання”, – зауважив Микола Миколайович.

Напевне, “найнебезпечнішим” претендентом на крісло міського голови Черкас є Матюша. У випадку чого він може піти на крайні міри, приміром, спробувати з’їсти виборчий протокол. Як він це вже робив  у жовтні 2012 року у 197-ій ОВК в Каневі під час підрахунку голосів кандидатів у нардепи. Тоді точилися розмови, що Матюша співпрацював з одіозним олігархом Богданом Губським.