Дільничним комісіям області не вистачає як мінімум 1175 осіб

5 Травня 2014 14:21

89d596cc07726e536672f88d196d68c6До 1 травня кожен кандидат у президенти України  міг подати своїх представників до складу дільничних виборчих комісії, проте не всі скористалися цим правом і не в повному обсязі.  Так, у Черкаській області хоча б по одному представнику у кожну дільничну комісію забезпечили лише шість кандидатів, а саме:  Олександр Клименко (Українська Народна Партія), Микола Маломуж (безпартійний, самовисування), Петро Порошенко (безпартійний, самовисування), Юлія Тимошенко (ВО «Батьківщина»),  Сергій Тігіпко (безпартійний, самовисування), Зорян Шкіряк (безпартійний, самовисування).

Усього було подань від 19 суб’єктів, а не запропонували у ДВК жодної кандидатури Андрій Гриненко (безпартійний, самовисування), Валерій Коновалюк (безпартійний, самовисування), Володимир Саранов (безпартійний, самовисування) і вже екс-кандидат у президенти Олег Царьов (безпартійний, самовисування).

Варто зазначити, що подали лише незначну кількість людей у склад дільничних комісій Василь Цушко (безпартійний, самовисування) – 91 особу, уже екс-кандидидат Наталія Королевська (Партія Наталії Королевської «Україна – Вперед!», самовисування) – 126 осіб, Вадим Рабінович (безпартійний, самовисування)  – 127 осіб, Ренат Кузьмін (безпартійний, самовисування) – 156 осіб, Юрій Бойко (безпартійний, самовисування) – 179 осіб, Михайло Добкін (Партія регіонів, самовисування) – 199 осіб.

Зазначимо, що до 1 103 дільничних виборчих комісій Черкаської області було подано  12 820 осіб. Не мають великих проблем з комплектацією дільничні комісії  лише округів № 197 (центр – м. Черкаси, Придніпровський район) і № 198 (центр – м. Черкаси, Соснівський район). Інші п’ять до мінімальної чисельності у 12 членів комісії на дільницю мають значну нестачу кандидатур у 1 175 осіб. Найбільша нестача у ОВК № 200 (центр – м. Золотоноша) – біля 370 осіб і № 203 (центр – м. Умань) – майже 400 осіб.

Тепер, керуючись ст. 24 ч. 8 Закону України «Про вибори Президента України», відповідальність по доукомплектуванню дільничних комісій лежить на головах окружних комісій. Здебільшого вони звертаються до штабів кандидатів у президенти з проханням допомогти із необхідними кадрами. Варто зазначити, що ДВК повинні бути утворені до 6 травня 2014 року.

Необхідно наголосити, що окружні комісії скаржаться на погану роботу системи «Вибори», що додатково утруднює  процес утворення складу дільничних комісій.

Джерело: ГМ Опора