Україна відмовляється від “георгієвської стрічки” на користь “червоного маку”

7 Травня 2014 11:47

makУперше в історії України на офіційних заходах з приводу річниці закінчення Другої світової війни цього річ використають не російську, а європейську символіку.

Про це повідомляє 5 канал.

Для вшанування пам’яті полеглих будуть використовувати не гвардійську стрічку, а зображення червоного маку. Така ідея та графічне втілення стало результатом співпраці Українського інституту національної пам’яті (УІНП) та Національної телекомпанії України.

“Пропонуємо новий символ, як виявив нашої поваги до тих, хто знищив нацизм. Це буде червоний мак – водночас символ європейський та український. У наших піснях йдеться, що маки зацвітають там, де пролилася козацька кров”, – зазначив директор УІНП Володимир В’ятрович.

Біля символу логотип містить гасло “Ніколи знову”, адже саме в наших руках не допустити повторення жахіть війни, та роки воєнного лихоліття: 1939-1945.

Український інституту національної пам’яті закликає медіа та громадськість використовувати червоний мак як український символ традиційних відзначень перемоги над нацизмом та завершення Другої світової війни Європі.

Разом із тим, у Черкасах обласна влада теж відмовляється на урочистостях до 9 травня використовувати “георгіївську стрічку”. Замість неї учасникам заходів роздаватимуть стрічки в національних, жовто-синіх кольорах. Також відмовилися від парадів і салюту.