9 травня – перемога українців, а не Сталіна й Путіна, – Томенко

9 Травня 2014 14:05

DSC00631_новый размер9 травня є перемогою українців, а не Сталіна чи Путіна, оскільки Україна відіграла ключову роль у Перемозі. Про це заявив, виступаючи на мітингу з нагоди 9 травня в Черкасах, народний депутат України, учасник бойових дій в Афганістані Микола Томенко.

“Наша біда – в останні роки ми віддали перемогу у Великій Вітчизняній війні Росії, Компартії і Путіну… Україна відіграла ключову роль у Перемозі. Історики досі не можуть визначити кількість жертв військових і цивільних у тій війні. Називають цифру до 10 мільйонів життів. Підприємства, установи, фабрики, заводи були повністю зруйновані. За тих обставин Україна відіграла ключову роль у Перемозі і у звільненні Європи від фашистської навали”, – підкреслив Томенко.

Для прикладу народний депутат назвав написи навколо пам’ятника Невідомому солдатові у Відні. У списках визволителів – абсолютна більшість українські прізвища.

“Тому ми не повинні відмовлятися від перемоги України України у Великій Вітчизняній війні. Бо це наша Перемога, а не Сталіна й Путіна”, – відзначив політик.