Черкаській ТВК не дають грошей і заважають працювати

11 Травня 2014 15:00

TVKУ Черкаській територіальній  виборчій комісії заявляють про перешкоджання роботи. Зокрема члени комісії говорять про те, що одна з  політичних сил постійно пише на неї скарги, вимагаючи припинити її діяльність, ТВК досі не фінансується і, окрім того, члени комісії не можуть провести пережеребкування партій, не порушуючи при цьому закон.

Про це повідомляють у Громадській мережі “Опора”.

Перша проблема ТВК полягає в тому, що суд задовольнив позов партії “Солідарність” за допущення ТВК грубих помилок у жеребкуванні. За словами голови комісії Миколи Бунякіна, суд забов’язав ТВК провести пережеребкування у зазначений законом термін. Проте, згідно закону, цей термін вже закінчився і якщо ТВК проведе пережеребкування, то цим порушить закон.  Також голова комісії впевнений, що рішення суду було безпідставним.
Окрім цього, територіальній комісії повідомили, що вони є лідером в Україні серед виборчих комісій, яка має найбільшу кількість скарг стосовно своєї діяльності. На думку Бунякіна, більшість цих скарг надходить від Партії вільних демократів.

“Окремі політичні сили працюють на дискредитацію роботи комісії, створюють штучні перешкоди у її роботі. При цьому вони використовують ті складнощі, з якими стикається комісія, трактуючи це як бездіяльність чи неспроможність комісії виконувати свої зобов’язання щодо підготовки до проведення виборів”,  – каже  Бунякін.
Третьою проблемою є те, що комісія досі не фінансується. Незважаючи на те, що гроші на вибори (а це 1,2 млн. грн.) виділила міська рада на засіданні 6 травня. Члени комісії скаржаться, що вони досі повинні самі забезпечувати себе необхідними матеріалами, канцтоварами та іншим приладдям.