Адвокат, якого рік тому били в Черкасах тітушки, балотується в мери столиці

12 Травня 2014 10:46

SONY DSCВіктор Смалій, який був адвокатом журналіста та активіста “Дорожнього контролю” Андрія Дзиндзі під час протистояння в Києві в листопаді-грудні минулого року, – серед 19 кандидатів на пост міського голови Києва, якого обиратимуть 25 травня.

Черкащанам Смалій відомий як постраждалий під час акції опозиції в Черкасах 6 квітня минулого року. Тоді провокатори-найманці колишнього голови ОДА Сергія Тулуба, прозвані в Черкасах “тулуб’югендом”, вчинили показову бійку у футболках із написами “Бий жидів”. Смалія, який опинився в епіцентрі заворушки, побили. В лікарні в нього діагностували закриту черепно-мозкову травму і перелом верхньої щелепи.

Обласна прокуратура аж тепер завершила досудове розслідування “бийжидівської провокації”.  Там звітують, що обвинувальний акт щодо особи, яка 6 квітня 2013 року нанесла тілесні ушкодження  Віктору Смалію, направлено до Соснівського районного суду м.Черкаси для розгляду по суті. За подібні правопорушення Кримінальний кодекс України передбачає штраф, арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до 5 років.