У Черкасах “Шахтар” став чемпіоном

12 Травня 2014 09:25
shakhtar.com

shakhtar.com

Обігравши в Черкасах 11 травня в рамках 29 туру Прем’єр-ліги луганську “Зорю”, “гірники” вдев’яте в історії і вп’яте поспіль стали чемпіонами України.

Перший гол прозвучав уже на 12-й хвилині гри. Тейшейра прорвався фактично у воротарський майданчик і прокинув м’яч повз голкіпера “Зорі”. Бразилець впав у боротьбі з Шевченком, а арбітр не лише вказав на одинадцятиметровий, а й вилучив воротаря “Зорі”. Гол з пенальті забив Адріано. Ще за 15 хвилин Адріано взагалі зняв усі питання і став фаворитом у бомбардирській гонці чемпіонату. Бразилець використав прекрасну прострільну передачу Шевчука – 2:0. Щоправда, наприкінці тайму «Зоря» спробувала внести в гру інтригу. Прекрасно штрафний по центру воріт виконав Любенович – 2:1.

cherkassy-sport.com

cherkassy-sport.com

Могла порадувати “Зоря” на початку другого тайму, який розпочався двома гострими атаками, котрі створив Хомченовський. Непогано у цій грі виглядав і черкащанин Іван Петляк. Вихованець смілянського футболу вперше провів офіційний матч  в Черкасах.

Наприкінці гри “Шахтар” все ж утілив свою чисельну перевагу у ще один гол. Кривдник “Славутича” – Едуардо – вдруге забив у Черкасах за останні чотири дні, цього разу з гри і вже на доданих хвилинах.

cherkassy-sport.com

cherkassy-sport.com

Цікаво, що попри сувору заборону виконкому ФФУ проводити матч із глядачами, черкащанам все ж удавалося пробиратися на трибуни. Дехто дивився футбол через паркан стадіону, було й осіб 150, котрим дозволили подивитися гру із прес-зони.