Створення двох каналів суспільного телебачення і трьох каналів суспільного радіо – це спільне завдання для Уряду та медіагромадськості

13 Травня 2014 14:01

Про це зазначив Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Микола Томенко, коментуючи підписання в.о. Президента України, Головою Верховної Ради Олександром Турчиновим Закон України № 1227-VII «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України».

Томенко нагадав, що цей Закон створив правові основи діяльності суспільного телебачення і радіомовлення України, визначив принципи діяльності, гарантії незалежності, а також основні завдання діяльності Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Парламентар звернув увагу на те, що вся процедура створення суспільного мовлення повинна бути чітко підготовлена і розписана у часі. Томенко зауважив, що у прикінцевих положеннях Закону зазначений шестимісячний термін, який передбачає підготовку необхідних нормативних документів з подальшою зміною відповідних законів для того, щоб підготувати реальне функціонування двох каналів суспільного телебачення і трьох каналів суспільного радіо.

“Це буде створено спільною роботою самих колективів теперішніх державних та комунальних ЗМІ, Держтелерадіо та найважливіше – за участі медіаекспертів, фахівців, широкої громадськості, які щонайменше протягом останніх 20 років вимагали створення такого мовлення в Україні”, – зазначив Микола Томенко.