Під скорочення можуть потрапити майже 100 тисяч залізничників

19 Травня 2014 13:15
uanews.odessa.ua

uanews.odessa.ua

Народний депутат Микола Томенко звернувся до Міністра інфраструктури України Максима Бурбака з проханням роз’яснити ситуацію щодо можливого звільнення більше 100 тисяч працівників залізничного транспорту.

Справа в тому, що до нього як до народного депутата України звернулися працівники залізничної галузі стосовно їхнього можливого скорочення. Як зазначають представники трудового колективу у своєму зверненні, зведений фінансовий план залізниць України на 2014 рік передбачає скорочення чисельності працівників залізниць на 100 тисяч осіб.

«Варто нагадати, що у більшості регіонів України підприємства залізниці є фактично єдиним місцем роботи у населених пунктах та більшість працівників є єдиними годувальниками у родині. Окрім того, загальновідомим є той факт, що залізнична галузь є галуззю підвищеної небезпеки, а кількість працюючих галузі нормативно регламентована і безпосередньо не залежить від об’ємів перевезень. Також значне скорочення штату підприємств залізничного транспорту може призвести до проблем із забезпеченням безпеки руху пасажирів залізничного транспорту», – зазначає  Томенко у своєму зверненні.

Він запропонував Міністру інфраструктури провести зустрічі з трудовими колективами для публічного пояснення причин скорочення 100 тисяч працівників, а також погодити свої дії з профспілками підприємств та обґрунтувати можливі заходи для захисту трудових прав працівників даної галузі.