На Черкащині комуністи відмовляються виконувати партійну вказівку зривати вибори

20 Травня 2014 17:26

6219Рядові члени КПУ, які на виборчий період працюють в ДВК і ОВК, відмовляються виконувати вказівку партійного керівництва відмовитися від роботи у комісіях.

Непоодинокі факти відмови комуністів підкоритися партійній вказівці фіксують у Черкаському осередку КВУ. Члени ОВК і ДВК від КПУ залишаються на своїх посадах в виборчих комісіях, зокрема, у 197 окружкомі ніхто не відмовився залишити роботу. Вони пояснюють своє рішення, що проведення виборів і майбутнє країни для них важливіше, ніж партійна дисципліна.

Радує, що окремі власники партквитка КПУ проявили себе більше черкащанами і українцями, ніж комуністами.

Відтак у КВУ звертаються до членів КПУ не піддаватися на провокації і провести вибори, адже країна важливіша, ніж партійна дисципліна.

Нагадаємо, що комуністів звинувачують у спробах зриву виборів 25 травня, залишивши комісії без кворуму. Оскільки після відмови їх лідера Петра Симоненка балотуватися в Президенти України послідувала масова відмова членів КПУ від роботи у виборчих комісіях різних рівнів. Зважаючи, що мінімальна кількість членів ДВК – всього-на-всього 9 осіб, то відсутність лише кількох членів призведе до відсутності кворуму і фактично до нелегітимної роботи комісії.