Україні потрібна не армія генералів, а армія сержантів і лейтенантів, – Томенко

23 Травня 2014 16:30

vzaem_21Про це народний депутат Микола Томенко сказав в ефірі радіо «Ера ФМ».

«Сьогоднішня фактична війна з Росією показала необхідність залишити в минулому так звану «армію генералів», яка була створена протягом останніх десятиліть. Як відомо, колишні керівники Міністерства оборони, в основному, займалися вирішенням земельних та майнових питань. За цей період кількість генералів на душу населення стала чи не найбільшою у світі, а кількість преференцій та брежнєвської манії до нагород перейшла усякі межі», – зазначив парламентар.

Він звернув увагу на те, що під час реальних бойових дій, які почалися в Україні, виявилось, що так звана «армія генералів» не здатна не лише захистити Україну, а і захистити себе. «Найвище військове керівництво не спромоглося чітко сформулювати і визначити систему дій української армії в Криму, і досі не здатне скоординувати і забезпечувати адекватні дії під час антитерористичної операції, заручниками якої повсякчас стають хлопці, що гинуть при тактичних та стратегічних помилках керівництва», – зауважив Томенко.

За його словами, найбільш цинічним є те, що сьогодні  так званий генералітет, який неспроможний сьогодні захищати Україну, «допомагає» нашим військовим тим, що приїжджає з перевірками, щоб отримати штампи перебування в зоні бойових дій і згодом отримати статус учасника бойових дій.  Таку інформацію має Томенко зі звернень до нього, як до нардепа.

«Сьогодні ми мусимо створити нову армію – «армію сержантів і лейтенантів». Зрозуміло, що нинішня антитерористична операція тримається на мужності простих військових, вояків Національної гвардії і так званого «низового» рівня тих людей, які не лише віддають накази, а і самі здатні їх реалізовувати», – вважає Микола Томенко.

Тому, на його переконання, необхідно підійти до фактичного створення нової армії в Україні, де потрібно провести необхідні навчання, забезпечити озброєнням, ліквідувати невластиві і абсурдні пільги для найвищого керівництва, одним словом, інвестувати в тих людей, які безпосередньо воюють і захищають Україну.