“Путінського” міністра зі Сміли спімали на плагіаті відразу в двох дисертаціях

24 Травня 2014 18:35
people.su

people.su

У кандидатській та докторській дисертаціях міністра культури Росії Володимира Мединського містяться десятки сторінок суцільних некоректних запозичень із чужих робіт.

Йдеться про кандидатську з політології на тему “Сучасний етап світового розвитку і проблеми формування зовнішньої політики Росії”, що її нинішній міністр культури РФ захистив у 1997 році. І докторську за цією ж спеціальністю на тему “Теоретико – методологічні проблеми формування стратегії зовнішньополітичної діяльності Росії в умовах становлення глобального інформаційного простору “, захищену 2000 року.

Запозичення детально описує й демонструє у своєму блозі співзасновник “Дисернету” журналіст Сергій Пархоменко, повідомляє видання “Главное”.

Успішний захист докторської дисертації, на думку Пархоменка, згодом дозволив Мединському отримати не лише ступінь доктора політологічних наук, але і відразу ступінь доктора історичних наук (2011 рік) – зі стрибком через кандидатську.

Нагадаємо, що Володимир Мединський – родом зі Сміли Черкаської області. До призначення міністром культури РФ   був найбільше відомий книжками із серії “Війна. Міфи СРСР 1939-45 років”, яку відомий російський історик Олексій Ісаєв назвав “агітацією і пропагандою”. В Україні Мединського звинувачують в перекручуванні історичних фактів та українофобії. Саме йому належить “сенсаційна” фраза про Росію і зайву хромосому.