У Черкасах зафіксували першу виборчу карусель

25 Травня 2014 14:22

758765876+На дільниці, розташованій у ЗОШ №29 в мікрорайоні Дахнівка м.Черкаси, зафіксовано таке порушення виборчого законодавства як “карусель”. Про це в ефірі “Громадського ТБ Черкаси” розповіла Алла Юрковська з обласного відділення КВУ.

“Підвіз виборців із можливим укиданням протоколів і із їх заміною був помічений у 29 школі. Коли ми під’їхали до цієї дільниці, на місці вже були представники ОПОРИ і Самооборони та МВС. Після того, як ми зайшли всередину і поспілкувалися зі спостерігачами, з’ясувалося, що спочатку люди заходили і це було очевидно, більш того, вони роздавали агітацію за одного із кандидатів по мажоритарному округу. А після того як з’явилися спостерігачі, Самооборона і міліція, почали “розсмоктуватися”, – розповіла Юрковська. – Ми застали на місці автобус “на замовлення”. Ми зафіксували його номер. За свідченнями спостерігачів, людям, які сиділи всередині, давалися інструкції за кого голосувати і роздавалася агітація”.

За словами Юрковської, КВУ зафіксувало, що під час виборів організовано надання безкоштовних послуг із підвезення, що є непрямим підкупом виборців.

“Агітацію на виборчій дільниці роздавали під егідою нашої організації. Ми зафіксували на даній дільниці, що це була агітація за мажоритарника Миколу Мирзу і за Партію промисловців і підприємців України”, – зазначила Юрковська.