У ніч на 25 травня міліція піймала в Черкасах двох “чорних” агітаторів

25 Травня 2014 13:00
volynpost.com

volynpost.com

За кілька годин до початку виборів працівники міліції затримали в Черкасах двох молодиків, які розклеювали антиагітаційні листівки. Зловмисників доставлено до райвідділу міліції. Наразі вони дають свідчення.

Як з’ясували правоохоронці до 37-ми та 40-річного місцевих жителів звернувся незнайомий чоловік та запропонував заробити. Необхідно було розклеїти листівки з антиагітаційною інформацією відносно одного з кандидатів в мери міста. За роботу невідомий заплатив кожному по сто гривень. Чоловіки погодились, отримали кошти та взялися до справи, проте невдовзі були затримані працівниками міліції.

За даним фактом  відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 157(Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдум, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності професійного спостерігача) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк від двох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від двох до трьох років. Триває слідство