“Сцена людства”: на виставу полтавських “погорільців” був аншлаг (фото)

27 Травня 2014 10:55

У четвертий вечір 9 Міжнародного театрального фестивалю “Сцена людства” був аншлаг. Глядачі розкупили практично всі квитки у 400-місну залу черкаського театру, аби подивитися комедію-водевіль на 2 дії “Ханума”, яку представляв Полтавський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. М.В. Гоголя.

DSC02436_новый размер

Гості з Полтави були включені до програми спонтанно – більше місяця тому в їх театрі сталася пожежа, працювати актори на повну не можуть, тож черкащанам довелося виручати колег. “Ханума” Авксентія Цагарелі – це прем’єра, якій не судилося бути показаній через пожежу в Полтавському театрі.

DSC02534_новый размерDSC02576_новый размерDSC02665_новый размер

Полтавці зізнаються – їх вибір водевілю, цього легкого жанру з піснями, танцями й невибагливим побутовим сюжетом, невипадковий. Комедія – це те, що нині потрібно українцям, щоб відволіктися від подій у країні і зарядитися гарним настроєм.

DSC02605_новый размерDSC02699_новый размер

27 і 28 травня – завершальні дні фестивалю “Сцена людства”. Виступлять академічні театри: Національний академічний драматичний театр ім. І. Франка (вистава без антракту “Така її доля…”) та Національний академічний театр російської драми ім. Л. Українки (вистава без антракту “Всюди один…” (“Свічка на вітру”).