Три дива президентських виборів

27 Травня 2014 13:12
uapress.info

uapress.info

Коментуючи журналістам особливості цих президентських виборів, народний депутат Микола Томенко зазначив, що першим дивом є те, що переможець визначився вже у першому турі виборів, причому Петро Порошенко зайняв перше місце у всіх регіонах України.

«Навіть, якщо взяти низьку явку в Донецькій та Луганській області, все одно при тотальній пропаганді про світоглядно різні, а часом навіть ворогуючі регіони України, результати голосування повністю нівелюють цю міфологему. Адже навіть “винесши за дужки” Донецьку і Луганську області через низьку явку, у решті областей, за попередніми даними, Петро Порошенко зайняв перше місце, набравши щонайменше 35% (у Харківській області)», – зауважив Томенко. На його думку, причиною цього стала не лише популярність цього кандидата та злагоджена робота його команди, а передовсім – бажання українських громадян продемонструвати свою єдність і прагнення жити у вільній, незалежній та єдиній країні.

Другим дивом цих виборів Томенко вважає те, що українське суспільство заборонило Комуністичну партію в Україні. «Результат лідера Комуністичної партії засвідчує той факт, що в політичному сенсі КПУ є вже забороненою партією, тому що при надзвичайно високому попередньому результаті (на парламентських виборах 2012 року) та маючи фантастичний кадровий, фінансовий і організаційний ресурс за останні роки ця політична сила зі своїм лідером повністю втратила довіру українців», – зазначив парламентар.

Він зазначив, що як  голова Комітету з питань свободи слова та інформації може засвідчити, що за останні роки не знає жодної іншої партії, яка би продовжувала фінансувати розміщення політичної джинси на радіо і в газетах в такій кількості, як Комуністична партія. «Показник у трохи більше 1% свідчить про умовний політичний кінець цієї партії, – вважає Томенко. – Натомість високий результат Олега Ляшка – це своєрідний феномен появи українських «лівих». Адже за риторикою та ідеологією гасла активності, справедливості, захисту простих людей від чиновників та корупціонерів значною мірою є гаслами лівих та лівоцентристських партій, але в даному випадку вони ще й підсилені українською національною ідеєю. Тому, умовно кажучи, українці «заборонили» комуністів, натомість дали шанс новій лівій або лівоцентристській силі».

Третім дивом цих виборів Микола Томенко називає ліквідацію міфу Путіна про Україну «Правого сектору» та «Свободи»: «Попри те, що останні місяці всі новини на російських каналах починалися з інформації про «Правий сектор» та «Свободу», якими лякали увесь російськомовний світ тим, що «націоналісти» придушують права росіян, євреїв та інших нацменшин, то на практиці виявилося, що сума голосів, відданих за керівників цих двох правих політичних сил («Правого сектору» та «Свободи») менша за рейтинг одного з керівників єврейських організацій України Вадима Рабіновича».