Черкаським прикордонникам на професійне свято подарували… барана

28 Травня 2014 17:31

1401267968_yzobrazhenye-109Цьогорічне свято – День прикордонника, черкаські захисники, а саме 2-га мотоманеврена група від Навчального центру прикордонної служби «Оршанець», зустрічають далеко від дому, захищаючи кордони нашої Батьківщини. Розташувалися військові зовсім недалеко від російсько-українського кордону – у селі Олексіївському Амвросіївського району Донецької області.

Уже не один місяць прикордонники охороняють цілісність нашої держави, але останнім часом ситуація дуже напружена й складна. І навіть професійне свято вони відзначають під час несення служби, у прикордонних нарядах. Усі українці, і черкащани зокрема, думками завжди з ними, адже на них надія, завдяки їхній відповідальній і важкій службі ворог непомічений не перетне кордон.

Бойовий дух і піднесений настрій військовим додає їхній командир, полковник Ігор Федорович Момот, не просто відповідальний, досвідчений керівник, а й людина, яка вміє підтримати солдатів, навчити, порадити й допомогти в складній ситуації.
Навіть у такий нелегкий період, коли ворог не дає й хвилини відпочити, коли треба постійно пильнувати й нести відповідальність за підлеглих, Ігор Федорович бадьорий та в доброму гуморі.

– Настрій у нас піднесений, та й із забезпеченням усе гаразд, – розповів полковник під час телефонної розмови. – Ситуація, звичайно, залишається напруженою. Уночі недалеко від нас обстріляли десантників, тому є двоє поранених. Але десантники дали відповідь, нападники теж зазнали втрат.
У голосі Ігоря Федоровича відчувається настільки піднесений бойовий дух, віра в перемогу, що ще раз переконуєшся: з такими захисниками нам нічого не страшно. Відрадно було почути й те, що харчів солдатам вистачає й голодними вони не бувають.

І навіть під час «неоголошеної війни» прикордонники відзначать професійне свято. Від місцевих ветеранів-прикордонників, які там раніше служили, отримали як подарунок барана, з якого в святковий день приготують шашлик.

Джерело: Нова Доба