Уманчани переплатили за тепло близько 80 мільйонів гривень

29 Травня 2014 10:20
hvilya.com

hvilya.com

За останні 6 років уманчани переплатили за тепло близько 80 мільйонів гривень, повідомили на прес-конференції делеговані місцевим “Майданом” члени міськвиконкому. Так, вони розповіли, що надлишкові нарахування за тепло по двохставковому тарифу “Уманьтеплокомуненерго” проводив на підставі незаконного рішення міськвиконкому, датованого лютим 2008-го року.

“Міськвиконком взагалі не мав права приймати дане рішення. Це була і лишається компетенція виключно міськради, – пояснив член виконкому В’ячеслав Зозуля. – Природньо, що як тільки ми дізнались про існування такого рішення “попередньої влади”, відразу ж скасували його, аби не бути причетними до незаконного збору коштів з уманчан”.

Відповідно до рішення уманського міськвиконкому від 24 квітня 2014-го року, “Уманьтеплокомуненерго” не має права нараховувати після закінчення опалювального сезону так звану абонентну плату за приєднання теплового навантаження, пише видання 0472.info.

“Остання квитанція від “Уманьтеплокомуненерго” жителям міста, які користуються централізованим теплопостачанням, мала б надійти за 1-12 квітня 2014-го року, коли ще тривав опалювальний сезон. Додаткові нарахування за двохставковим тарифом з 13-го квітня 2014-го року до початку опалювального сезону в жовтні 2014-го вже не повинні проводитись, – пояснив Віталій Агеєнко, заступник голови “Міжрайонної ради громадських організацій” з економічних питань. – Незаконність нарахувань, які останні 6 років сплачували уманчани в літні місяці, визнали в суді навіть самі керівники «Уманьтеплокомуненерго». З цього питання ми з ними конфліктували впродовж чотирьох років. 39 тисяч гривень – такою була щорічна переплата за тепло по незаконній абонентній платі від кожного 90-квартирного будинку нашого міста”.

Проте, як зазначає пан Агеєнко, незважаючи на прийняте на засіданні міськвиконкому рішення про скасування двохставкового тарифу оплати за тепло, “Уманьтеплокомуненерго” і далі продовжує нараховувати “абонентну плату за приєднання теплового навантаження”.

Якою далі буде процедура впливу на головного постачальника тепла в місті, і чи передадуть справу в правоохоронні органи чи прокуратуру – невідомо. Так само відкритим лишається питання, як і коли уманчанам повернуть їхні незаконно отримані 80 мільйонів.