Можливе невизнання черкаських виборів – на совісті правоохоронців, – нардеп

31 Травня 2014 12:44
pocherk.in.ua

pocherk.in.ua

Коментуючи ситуацію, яка нині склалася навколо результатів дочасних виборів міського голови й міської ради Черкас, народний депутат Микола Томенко сказав, що за можливе невизнання черкаських виборів відповідальність повинні нести правоохоронні органи.

“Мене дивують акценти й оцінки в місцевій пресі. Нібито якість інопланетяни залетіли в Черкаси, зробили якісь фальшування і полетіли геть. Так ніби керівництво СБУ, міліції й прокуратури, які проходили відбір Самооборони, Народної ради, що позиціонують себе як пильне око Майдану, не спромоглися до виборів ні передбачити, ні виявити можливі системні фальсифікації. Це означає, що правоохоронні органи або повністю бездіяльні, або катастрофічно непрофесійні”, – зазначив Томенко.

Парламентар додав, що в нього склалося враження, що одна з найголовніших причин нинішньої ситуації – “страх колишніх друзів Тулуба, абсолютна більшість яких не тільки не потрапляє в Черкаську міську раду, а навіть не наближається до неї”.

“Стара комісія Тулуба-Олійника-Терещука пішла на те, щоб морально підтримати свої братські політичні партії і або затягти підрахунок голосів, або не визнавати результати виборів”, – сказав Томенко.