Чотири черкаських виші – серед 200 кращих в Україні. Щоправда, у другій сотні…

4 Червня 2014 11:00
pro-vincia.com.ua

pro-vincia.com.ua

Оприлюднено рейтинг університетів України III, IV рівнів акредитації “Топ-200 Україна” у 2014 році. Його складали за показниками попереднього (2013) року.

Цього року потрапити до сотні кращих не вдалося жодному з черкаських ВНЗ. Так, на 128 місці опинився Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. 139 місце посів Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини. 143 місце – Черкаський державний технологічний університет, 149 – Уманський національний університет садівництва.

Як інформує “Діловий регіон”, діяльність вишів оцінювалася з допомогою агрегованого показника, який формується на підставі індикаторів прямого вимірювання (80%), експертного оцінювання якості підготовки випускників вишів представниками роботодавців і академічного співтовариства (15%), а також із використанням міжнародних наукометричних і веб-метричних даних (5%). Інтегральний індекс представлено трьома складниками: якість науково-педагогічного потенціалу, якість навчання та міжнародне визнання.