Нардеп закликає заслухати звіт по Держбюджету-2013 разом із Генпрокурором

4 Червня 2014 17:00
segodnya.ua

segodnya.ua

Виступаючи з трибуни Верховної Ради під час обговорення виконання Державного бюджету за 2013 рік, народний депутат Микола Томенко висловив стурбованість тим, що сьогоднішнє обговорення виглядає як буденна, нікому не потрібна подія.

“У сесійній залі від Уряду присутній лише міністр фінансів. Немає голови бюджетного Комітету та інших ключових посадових осіб, які мусили би прозвітувати, чому виконання бюджету у минулому році було провалене і той рік став наймасштабнішим з розкрадання бюджетних коштів, корупційних скандалів, зловживань тощо. Досі не зрозуміло, як виконувались бюджетні програми до Євро-2012, програми з підготовки до відзначення ювілею Т. Шевченка, чому бюджетні субвенції ділилися тільки “братнім” регіонам”, – зауважив Томенко.

На його думку, парламент мусить повернути свої повноваження щодо більш активного впливу на формування бюджету. А також зробити все, щоб при ухваленні, а особливо при звіті за виконання Держбюджету у сесійній залі парламенту був присутній Уряд і Генеральний прокурор.

“Адже цілком очевидно, що без адекватної правової оцінки зловживань у питаннях бюджету, у нас не буде ефективного виконання державних коштів ані в 2013, ані в 2014 році”, – підсумував парламентар.