Виборчу документацію в Черкасах охороняють озброєні міліціонери й самооборона

5 Червня 2014 14:19
provce.ck.ua

provce.ck.ua

Близько 15 представників Народної Самооборони та чотири озброєні міліціонери охороняють вхід до приміщення у Черкаській міській раді, де ще вчора вели підрахунок голосів члени ТВК. Наразі, згідно з постановою ЦВК, повноваження усього складу ТВК достроково припинено, тому правоохоронці та представники воєнізованого формування охороняють виборчу документацію і не пускають екс-членів ТВК на робочі місця.

“Учора ТВК опломбувала двері, оскільки було достроково припинено повноваження усього складу ТВК. Відповідно до роз’яснення ТВК від 29 квітня цього року, припиняються повноваження з моменту прийняття відповідного рішення, тобто сьогодні повноважень у ТВК немає. Не з моменту обрання нового складу, а саме з моменту ухвалення рішення. Тому правоохоронні органи здійснюють охорону виборчої документації. Вони зобов’язані це робити. Чекаємо новий склад, який, я сподіваюся, завтра буде сформований”,  – прокоментувала ситуацію юрист, довірена особа Сергія Одарича у ТВК, депутат міської ради Наталя Даньковська.

За словами заступника начальника Соснівського райвідділу, підполковника Віталія Кравченка, сьогодні четверо працівників міліції організовують охорону виборчої документації згідно з дорученням начальника.

“У нас є вказівка забезпечувати охорону, оскільки вчора ЦВК розпустила ТВК. Нести охорону будемо до формування нової комісії”, – зазначив Віталій Кравченко.

Керівник воєнізованого формування “Народна Самооборона” Генадій Шевченко  вважає “розпущену” ТВК деморалізованою. На його думку, її члени протягом усього часу імітували роботу.

“Коли я ще три дні тому подивився, як члени комісії працюють, я одразу зрозумів, що ця ТВК працювати не буде. Вона деморалізована. Вони імітували роботу, практично саботуючи її”, – наголосив він.

Джерело: ПроВсе