Люстратори взялися за одіозного ректора ЧНУ

6 Червня 2014 13:05

1743665_601064866650232_1162046784_nПро початок процедури люстрації стосовно ректора Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького Анатолія Кузьмінського повідомили в Черкаському громадському люстраційному комітеті.

Відповідну заяву опубліковано на сторінці комітету у фейсбук:

“Відбулося чергове засідання комітету. Було прийнято наступні рішення:
1. Провести зміни в складі комітету: нині в його складі 8 постійних членів (Оксана Колісник, Максим Михлик, Анатолій Рекун, Назар Обідзінський, Наталка Вернидуб, Наталка Ридванецька, Данило Майоров, Вікторія Феофілова), двоє кандидатів на членство – Сергій Коханюк (від ГО “Самооборона майдану”) та Ярослав Лавров (активіст Автомайдану), та ряд консультантів. Запланували долучити до роботи ще кількох осіб.
2. Написати та опублікувати докладний аналіз роботи комітету.
3. Закінчити наповнення та відкрити інтернет-сторінку комітету.
4. Обговорити можливість створення нового формату роботи спільно з “Громадськтм ТБ: Черкаси”.
5. Розпочати процедуру громадської люстрації щодо ректора ЧНУ Анатолія Кузьмінського, строк повноважень якого добігає кінця 21 червня.
6. Продовжити контроль за призначеннями в ОДА. Долучитися до роботи в конкурсних комісіях.
7. Надіслати ряд інформаційних запитів, в рамках дослідження роботи нової влади в області.
8. Проаналізувати новий склад міської ради (якщо він буде найближчим часом оголошений)”.

procherk.info

procherk.info

Нагадаємо, що у лютому 2005 року студенти ЧНУ оголосили голодування, вимагаючи відставки Кузьмінського. Ректора, який у період президентської кампанії 2004 року був довіреною особою кандидата Януковича, звинувачували у тиску і репресіях. Студенти таки домоглися відставки Кузьмінського. Втім, у 2007 році він повернувся на посаду вдруге. Донедавна очолював фракцію Партії регіонів в Черкаській облраді. 22 лютого вийшов із партії, за кілька днів фракція оголосила про саморозпуск.