“Нова ТВК назве новообраного мера Черкас і депутатів через 1 – 2 дні”, – експерт

6 Червня 2014 13:53

SONY DSCО 12 годині сьогодні, 6 червня, завершилося подання місцевими осередками партій у ЦВК пропозицій щодо складу Черкаської міської територіальної виборчої комісії, розформованої постановою ЦВК ввечері 4 червня.

Рішення по складу нової ТВК з мінімальною кількістю членів 9 осіб Центрвиборчком має прийняти завтра, 7 червня, до опівдня.

“Якщо кандидатур не буде, голова ЦВК може докооптувати склад ТВК власним поданням. Але думаю, що сьогодні комісію створять і нова ТВК швидко розгляне всі скарги і назве нових депутатів і мера, – зауважує голова Черкаської обласної організації КВУ Максим Михлик. – Думаю, тягнути не будуть: 1-2 дні. Але по кільком округам, де були виявлені значні порушення, визначення переможців може затягнутися. Нова ТВК має передивитись всі скарги і рішення попереднього складу комісії і визначити, де реальні порушення і фальсифікації і треба перераховувати або відміняти результати, а де можна відхилити скаргу і назвати переможця”.

Експерт визначив наступні проблеми, які можуть виникнути при формуванні нового складу ТВК. Найперша з них стосується подання кандидатур партіями.

“Можуть не встигнути, не знайти бажаючих, подати кандидатуру, яка не захоче чи не зможе працювати, – зазначив Михлик. – Наступне: оскарження рішень ЦВК в судах. Це може затягнути і надовго. Тобто навіть, якщо і сформується нова ТВК і швидко оголосить переможців, то це зовсім не означає, що всі подружаться і підуть працювати. Будуть довго судитись, не визнавати, вимагати нових виборів і нових перерахунків. Потім довго торгуватись за посади, обирати секретаря, оголошувати імпічмент. і т.д. Черкаси – вільне козацьке місто і цим все сказано  А поки все йде до того, що новому міському голові треба лізти в мерське крісло через вікно. Красива черкаська традиція, якій вже багато років “.