Черкащан закликають купляти “військові облігації”

10 Червня 2014 13:43

1015Міністерство фінансів України з 21 травня розпочало розміщення казначейських зобов’язань “Військові” серії В на пред’явника в документарній формі, загальним обсягом 100 млн. гривень, зі строком обігу 24 місяці, номінальною вартістю 1 000 гривень, відсотковою ставкою 7 % річних та сплатою купонів кожні шість місяців у розмірі 35 гривень.

Мета випуску таких облігацій – залучити кошти для фінансової допомоги вітчизняним Збройним Силам, аби підвищити їх боєготовність та зміцнити обороноздатність держави.

Щоб забезпечити однаковий рівень доходності для покупців, вартість продажу казначейських зобов’язань змінюється залежно від часу їх розміщення. В перший день облігації продаються за номінальною вартістю, а в наступні – за вартістю продажу, яка зростає з урахуванням накопиченого доходу, виходячи із встановленого розміру доходу за купоном (чим ближчий час купонної виплати, тим вища ціна продажу).

Перевагами такого інструменту інвестування є: надійність, гарантована державою; доступна номінальна вартість; випуск у документарній формі на пред’явника, що значно спрощує процедуру купівлі, обігу та погашення; відсутність оподаткування доходів, отриманих за казначейськими зобов’язаннями.

Фізичні особи можуть придбати облігації в установах ПАТ “Державний ощадний банк України” на всій території України.