Життя купальщику врятували… пляшки

11 Червня 2014 18:15

imageДля 75-річного жителя Черкас  10 червня  стало другим днем його народження. Оскільки лиш дивом цей чоловік лишився в живих. Завдяки зусиллям рятувальників КУ “Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба”, які оперативно прибули на виклик про допомогу та професійно спрацювали з пошуку людини в акваторії  Дніпра, горе-плавця вдалось  виявити та вчасно надати медичну допомогу, врятувавши йому життя.

Начальник управління цивільного захисту департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міськради Юрій Кривошея розповів, що ця подія трапилась у вівторок, 10 червня, близько 16-ої години поблизу Річкового порту.

“На телефонний номер “101” надійшло повідомлення від відпочиваючих  у районі пірсу щодо людини у воді, яка тривалий час  не виходила на берег, а згодом – взагалі   зникла з поля зору. На виклик прибули наші рятувальники з комунальної установи “Черкаська міська комунальна аварійно-рятувальна служба”. У пошуках можливого постраждалого рятувальники на моторному човні обстежили значну ділянку акваторії Дніпра  поки не виявили майже у непритомному стані похилого чоловіка, 1939 року народження. Він був фізично дуже виснажений з явними ознаками переохолодження. Після доправлення чоловіка на берег йому відразу надали необхідну медичну допомогу”,  – повідомив Кривошея.

За його словами, те, що цього чоловіка вдалось витягти з води живим – фактично диво. Оскільки  він був майже без свідомості і практично не подавав ознак життя. Проте піти на дно йому завадив саморобний рятувальний жилет, виготовлений з поліетиленових пляшок, який і тримав тіло чоловіка на воді.