У Черкаській ОДА процвітають підкилимні призначення?

12 Червня 2014 11:24

1359608Про підозрілі моменти в узгодженні кандидатури на начальника управління культури Черкаської ОДА  пише в своєму персональному блозі громадський діяч і член Громадського люстраційного комітету Назар Обідзінський.

Питання узгодження кандидатури на вакантну посаду начальника управління культури ОДА розглядалося на засіданні мистецької ради. І, як зауважує Обідзінський, – без необхідного конкурсу.

“На моє зауваження гуманітарний заступник сказав, мовляв у законодавстві не прописано обов’язковість проходження кандидатів крізь конкурсну комісію”, – пише автор блогу.

На посаду начальника обласного управління культури претендувало троє:
– Олександр Бондаренко, режисер, постановник, виконавець, ведучий багатьох патріотичних заходів за останні 10 років. Навіть у часи правління Януковича та Тулуба в Черкасах, він готував патріотичні, опозиційні заходи, в найтрагічніші часи був присутній на Майдані, де також не просто відсиджувався.  Освіта – Канівське Культурно-освітнє училище;
– Наталія Осипенко,  працівниця управління культури Черкаської ОДА у часи Януковича-Тулуба. Відповідної освіти не має. Має лише педагогічну освіту;
– Олексій Власов, киянин, бізнесмен, виконавчий директор міжнародного літературного конкурсу “Коронація слова”, продюсер багатьох проектів, пов’язаних з мистецтвом та культурою. Освіта вища. Має рекомендації від Смілянської народної ради, редакції Київського бюро радіо “Свобода”, від засновників конкурсу “Коронація слова”, фонду “Мистецька скарбниця”, від національної спілки кінематографістів, Національної спілки письменників України, Черкаської організації НСПУ, фонду “Тодось Осьмачка”, письменниці, нардепа Марії Матіос.

“І ось про що я хочу сказати. На зібранні багато говорили про необхідність докорінних змін у державі, про реформи, про кадрові питання, які необхідно вирішувати з новим підходом, про те, що новими очільниками департаментів та відомств повинні бути нові представники нової думки, патріоти, а не звичайні функціонери-держслужбовці. Усі одноголосно підтримували такі месіджі, додавали свої полум’яні слова стосовно побудови нової України – некорумпованої, без кумівства та діячів-підлабузників та решти бюрократів, – зазначає Обідзінський. – Нарешті відбулось таємне голосування. Членам мистецької ради було роздано 20 бюлетнів. Голосування й підрахунок відбулися за участі члена самооборони та моєї, як члена люстраційного комітету. Підрахували. І перемогу, я сподіваюсь, ви здогадаєтесь, хто здобув. Правильно! Наталія Осипенко”.

“Тож, привітаймо себе! Не дарма відбулась Революція Гідности. Не задарма полягла у цій революції Небесна сотня. Ми вже докорінно змінюємо систему влади у державі, зокрема, на Черкащині – землі Богдана і Тараса, серці України”, – саркастично резюмує автор блогу.

Нагадаємо, нещодавно ОДА струсонув “кадровий скандал” – начальником управління майном обласної комунальної власності виконавчого апарату Черкаської облради призначили Сергія Коваля,  рідного брата заступника голови Черкаської ОДА Віталія Коваля.