Крадіїв води шукають зі звуковими імпульсаторами

13 Червня 2014 10:38
gazeta.ua

gazeta.ua

У Черкасах тривають рейди комунальників з пошуку незаконних врізок у водогони. З початку року виявлено близько 10 випадків безоблікового водокористування, зазначають в інспекції з контролю за водокористуванням та промисловим водовідведенням КП “Черкасиводоканал”.

“Будь-яке самовільне приєднання до систем централізованого комунального водопостачання та водовідведення є незаконним і завдає чималих збитків Водоканалу, адже воду використовують безоплатно. Фактично це крадіжка, – наголошує начальник інспекції з контролю за водокористуванням та промисловим водовідведенням Микола Мосур. – Для пошуків ми маємо усі сучасні прилади: кореляційний витокошукач, локатор-трасошукач, звуковий імпульсатор, витратоміри”.

Усі виявлені незаконні врізки працівники КП “Черкасиводоканал” від’єднують від водопостачання. Відновлення надання послуг відбувається лише після реєстрації та оплати усіх робіт, пов’язаних із реєстрацією самовільної врізки. Також порушник має сплатити за весь період незаконного користування водопостачанням, за виїзд бригад підприємства для від’єднання та повторного приєднання до мережі централізованого водопостачання.