Голова Черкаської ОДА заробляє як комунальник-початківець – 1,4 тис. грн.?

18 Червня 2014 13:04

DSC00390+У громадськості є підстави сумніватися у щирості голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка, коли він декларував свої статки й майно.

“Дохід Ткаченка в минулому році склав 23 тисячі гривень. Для порівняння – зарплата працівника комунальної установи майже така ж. Це десь 1 тис. 400 грн. на місяць. Разом із тим  Юрій Олегович задекларував майно, а це три будиночки в Коробівці (254 кв. м, 140 кв. м, 67 кв. м), розміщені на 12 сотках землі, їх утримання коштує значних грошей. І проїзд із Черкас теж. Тому, є підстави сумніватися в реальності задекларованих доходів Ткаченка, – говорить обласний координатор громадської ініціативи “Декларації без декорацій” Сергій Слинько. – У членів родини також є майно, доходи, зокрема, в дружини доходів було зареєстровано більше мільйона гривень. Тому або Юрій Олегович живе в основному за кошти дружини, такий собі альфонс, або в декларації допущені помилки і вони вимагають уточнення”.

Цікаво, що заробивши за рік 23 тисяч гривень, Ткаченко придбав цінних паперів більш як на мільйон гривень. Причому цінні папери розміщено за кордоном.

“Можливо, він мав заощадження, або інші незадекларовані видатки. Але такі цифри викликають сумніви. Хотілося, щоб Юрій Олегович пояснив такі розбіжності”, – зазначив Слинько.

 

kropyva.ck.ua

kropyva.ck.ua

Під час моніторингу декларації голови ОДА у активістів виникли підозри і стосовно 12 соток Коробівської землі на березі Дніпра.

“Навіть по гугль-карті видно, що тут – у 10 разів більше. До того, Юрій Олегович не спростовував інформацію про своє майно. Так робив і свого часу його попередник Тулуб про свої статки в Іспанії”, – зауважив Слинько.

Він також поінформував про зарплати заступників голови ОДА – першої заступниці Наталії Старікової і заступника Віталія Коваля. У Старікової вона склала 56 тис. грн. за рік, у Коваля – 48 тис. грн. Обидва мають квартири в районі 77 кв. м і кошти на рахунку в банку: у Коваля – майже 37 тис. грн., у Старікової – 210 тис. в статутному капіталі товариств, підприємств і організацій.

“Вони вже мають якісь кошти, тому будемо сподіватися, що не крастимуть, бо в них уже є”, – резюмував Слинько.