Дорогу в об’їзд Шполи взялися ремонтувати

20 Червня 2014 15:40

10487052_633994160030731_315954190_nЦього тижня черкаські дорожники розпочали ремонтні роботи на ділянці автомобільної дороги національного значення Н -16 Золотоноша–Черкаси–Сміла–Умань. Ця ділянка перебувала в критичному стані, проте, її значення дуже важливе, адже дорога національного значення і навантаження на неї в середньому сягає півтори тисячі автівок на добу.

Зокрема, поточним середнім ремонтом планують оновити покриття на площі 1200 м кв на шляху в обхід м. Шпола. Цю дорогу ремонтували й торік.

Ділянки дороги Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань в межах Шполянського (об’їзна дорога) та Черкаського районів (від Сміли до Черкас) залишаються одними з найбільш проблемних у регіоні. Питання відновлення руху правою смугою на дорозі від Сміли до Черкас, проїзд якою обмежили торік у вересні, наразі не вирішене. Необхідні 46 млн грн на ремонт шестикілометрової ділянки так і не погодили.

Тим часом у Шполянському районі розпочаті роботи на суму близько 300 тис грн. З початку цього тижня там працює бригада райавтодору з 20-ти фахівців, залучена різна техніка: асфальтоукладальник, автогрейдер, фрези, котки, бензорізи.

“Роботи на цій дорозі почали за місяць до асфальтування, адже спочатку ліквідували тріщини покриття, в які потрапила волога, – розповідає начальник Служби автомобільних доріг у Черкаській області Андрій Мартинюк. – За умов належного фінансування підрядник упорається з обсягом робіт за тиждень”.

Автодорогу Н-16 побудували а початку 80-х років, її протяжність сягає понад 208 км. Жодного капітального ремонту, а його необхідно виконувати кожні 12-15 років, ця дорога не бачила.