“Дорогий капітан Донбасу! Бажаю вам перемогти”, – в Золотоноші і Черкасах дітлахи писали листи українським військовим (фото, відео)

21 Червня 2014 09:45

Небайдужі черкащани організували акцію на підтримку військових, що беруть участь в АТО на сході України.

Упродовж дня у середмісті Черкас будь-хто охочий міг допомогти солдатам: купити і покласти необхідні речі і продукти до військового кошика, допомогти грішми. А діти мали можливість власноруч скласти паперового “Голуба миру”, написати листа солдату або намалювати малюнок, повідомляє “Радіо Свобода”.

zolo.in.ua

zolo.in.ua

Сашко Клименко у своєму листі звертається до “капітана Донбасу”: “Дорогий капітан Донбасу! Бажаю вам перемогти над росіянами. І щоб ця війна закінчилася. Слава Україні! Героям Слава!”. Хлопець сподівається, що після перемоги “капітана Донбасу” Крим повернуть Україні, бо “Крим – це не Росія, це Україна”.

Усі листи і малюнки діти складали у спеціальну скриньку “Військова пошта”. Окрім того, справжні листи кидали до скриньки і дорослі. Організатори акції обіцяють, що всі послання обов’язково дійдуть до адресатів на схід України.

20142006103006

zolo.in.ua

zolo.in.ua

“Я хочу, щоб ви повернулися додому і щоб ви перемогли!”, “Я бажаю вам, солдати, перемоги!”, “Я не хочу війни! Якщо закінчиться війна, то не будуть гинути люди”, “Дякую за те, що ризикуєте своїм життям заради нас”, – безпосередні фрази золотоніських дітлахів здатні розчулити до сліз навіть обивателя на мирних територіях, а який ефект це матиме на тих, чиї діти також лишилися вдома та чекають на своїх батьків, складно навіть уявити.

20142006103005_0

До моральної допомоги учасникам АТО долучилися й учні 1-4 класів Золотоніської гімназії, пише видання “Золотоноша он-лайн”.

“На щастя, ці діти не бачили війни на власні очі. Вони не знають як це: більше не побачити батька, – коментує акцію соціальний педагог гімназії Наталія Воскобойник. – Проте останні події в країні змушують нас, дорослих, консолідуватися, а їх, дітлахів, швидше дорослішати. Не зважаючи на свій зовсім юний вік, вони все розуміють і переживають не менше за нас”.