Введення військового стану повинно підтримуватися більшістю мешканців Сходу України, – нардеп

23 Червня 2014 14:00
fakty.ictv.ua

fakty.ictv.ua

Уведення військового стану повинно підтримуватися більшістю мешканців Сходу України. Про це народний депутат України, радник Президента Микола Томенко сказав в ефірі «Каналу 24».

Коментуючи ініціативи Президента стосовно мирного врегулювання конфлікту в Україні та ідею щодо введення військового стану на Сході країни, він зазначив, що світ ще не придумав простих рецептів, як швидко зупинити війну. Тому, на думку Томенка, необхідно паралельно працювати і над механізмами мирного врегулювання ситуації, і над посиленням антитерористичної операції з можливим введенням військового стану на Сході України.

Водночас він зазначив, що ідея введення військового стану є надзвичайно відповідальною. «Президент повинен вводити військовий стан не з ініціативи партійних діячів чи «активних» депутатів, більшість з яких в армії не служили, а враховуючи підтримку більшості мешканців Донецької та Луганської областей, оскільки за таких обставин українська армія повинна мати союзників серед місцевого населення», – зауважив народний депутат.

Зважаючи на це, на його переконання, зустрічі, які Президент запропонував провести з місцевою владою, громадськими активістами, підприємцями, викладачами Донеччини та Луганщини є надзвичайно важливими, щоб врахувати їхню точку зору щодо пошуку виходу з ситуації, що склалася.

«Коротких і простих шляхів зупинення війни вже немає. Тому всі методи, які забезпечать мир і спокій в Україні загалом і на Сході зокрема, треба використовувати. Бо, як відомо, поганий мир кращий за щоденні смерті наших військовослужбовців», – підсумував Микола Томенко.