На автівках з “гаража облради” їздить Правий сектор і Самооборона

26 Червня 2014 17:06

1393922436_avto-sokratytНа сесії Черкаської обласної ради 27 червня депутати вирішуватимуть, чи давати дозвіл на продаж автівок КП “АТП Черкаської облради”.

“На цій сесії ми готуємося проголосувати підготовлений проект рішення надати дозвіл на реалізацію автомобілів. Ми виставляли 10 автомобілів на продаж, два автомобілі ми віддали в оренду для Правого сектору і для Народної самооборони. Вони досить активно патрулювали по місту, на зібраннях, були блокпости, – зазначила голова облради Валентина Коваленко. – Зараз у нас попросив  обласний військовий комісар іще одне авто в оренду, “Волгу”. Події такі, що їм треба досить активно мобілізуватися. Тому ми зараз виділили цей автомобіль. Платять символічну плату. Дасть Бог, усе нормалізується і ці авто потім будуть продані”.

Продаж зайвих автівок з “гаража облради” з метою економії бюджетних коштів – одна з перших ідей Коваленко на посаді голови облради. Кошти від продажу машин підуть до обласного бюджету.

Хоча тепер, після оглядин авто Коваленко сумнівається, чи вдасться їх продати:

“Ці авто, які виставлені на продаж, дуже давні й розбиті. Є навіть такі, що й не старі, але дуже розбиті, бо їх використовували дуже часто у приватних цілях. Тому таку машину взяти на свою голову, то шкіра вичинки не вартує”.

Голова облради їздить на роботу на власній “Деу Матіз”. Зізнається, що на пальне витрачає щомісяця по 2 тисячі гривень, а машина долає як мінімум по 50 км у день, бо Коваленко їздить за 25 кілометрів в Черкаси з Білозір’я, де нині мешкає.