У чотирьох браконьєрів вилучили два човни, 18 сіток та понад тисячу рибин

26 Червня 2014 10:09

1403678322_ribaМіліціонери затримали на Канівщині чотирьох браконьєрів, що займалися незаконним виловом риби. У зловмисників вилучено понад тисячу рибин, знаряддя лову та плавзасоби. Їхні дії кваліфіковані слідчим за статтею 249 Кримінального кодексу України.

Чотирьох чоловіків, які займалися незаконним рибним промислом, затримали на роздільній дамбі, де вони облаштувалися подалі від людських очей та зайвої уваги. Але уникнути відповідальності їм все ж не вдалося.

Працівники міліції вилучили у зловмисників два металеві човни з навісними двигунами, 18 рибальських сіток та понад тисячу рибин виловлених за допомогою заборонених знарядь лову. Сума збитків нанесених державі становить близько 150 тисяч гривень.

Наразі відносно зловмисників відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України, що карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Триває слідство.