День Конституції України: заходи в Золотоноші й Смілі

28 Червня 2014 10:02

20728 червня українці святкують День Конституції. Саме цього дня 1996 року депутати Верховної Ради другого скликання від імені народу ухвалили основний документ України.

За роботою над проектом першої Конституції незалежної держави народні обранці провели у сесійній залі всю ніч з 27 на 28 червня. Тоді за цей документ проголосувало 315 депутатів.

Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність, стало важливим кроком у забезпеченні прав людини та громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.

18 річницю Конституції України в Черкасах відсвяткували напередодні, 27 червня. Цього дня керівники області, політичних партій, громадських організацій поклали квіти до пам’ятника Кобзаря на Театральній площі. Продовжились урочистості в обласній філармонії.

У Золотоноші День Конституції відзначатимуть як годиться, 28 червня. Тоді як в Смілі почали відзначати річницю Основного документу країни трохи раніше.  Нижче – програми заходів.

zolo.in.ua

zolo.in.ua

info-smila.ck.ua

info-smila.ck.ua