Черкащанин підбив ворожий танк на Луганщині

1 Липня 2014 09:37

4545Під час атаки терористів на блокпост в околицях Слов’янська 27 червня військовослужбовці Національної гвардії України підбили один із чотирьох танків, на якому бойовики намагалися прорватися через укріплення. Цей випадок став один із 108, коли терористи порушували умови перемир’я на Донбасі.

Українські силовики кількома пострілами підбили танк бойовиків, зазначили у Нацгвардії. “Старший лейтенант Сергій Сидорін кількома пострілами вивів танк із ладу. Мужній офіцер спецпідрозділу Нацгвардії, дії якого вже високо оцінив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, дістав поранення і нині перебуває в медичному закладі”, – йдеться в повідомленні.

Також серед поранених два резервісти другого резервного батальйону Нацгвардії, кількість поранених десантників невідома. Бій тривав близько двох годин, силовикам довелося відступити, додали в Нацгвардії.

Про те, що герой Сергій Сидорін – уродженець села Дубіївки Черкаського району Черкащини, повідомив голова ОДА Юрій Ткаченко у своєму фейсбуці.

“Сидорін особисто підбив один з ворожих танків. А потім повів своїх бійців у контратаку, не зважаючи на серйозне поранення – пізніше під час операції у госпіталі медики діставали з його тіла осколки протягом двох годин!
З такими воїнами, як цей капітан-гвардієць, лад у державі буде наведено швидко”, – зазначив Ткаченко.

Нагадаємо, 1 липня Президент України Петро Порошенко скасував десятиденне припинення вогню у ході АТО, проголошене ним 20 червня.