СБУ затримала громадян України, які незаконно торгували зброєю і боєприпасами на Черкащині й Київщині

1 Липня 2014 09:11

PM187image002У ході спецоперації співробітниками Служби безпеки України припинено злочинну діяльність двох громадян України, які налагодили незаконний обіг вогнепальної зброї і боєприпасів на території Київської та Черкаської областей.

27 червня на трасі Бориспіль-Дніпропетровськ поблизу м. Переяслав-Хмельницький оперативники затримали одного з учасників групи – мешканця Києва. У зловмисника вилучено автомати Калашникова та 60 бойових набоїв до них. Під час огляду його автомобіля було виявлено «заробіток» за щойно реалізовану партію зброї – 84 тисячі грн. готівкою.

Наступного дня, у ході проведення подальших оперативних заходів у Черкасах затримано на гарячому його спільника. Затриманий намагався збути за 6 тисяч доларів США гвинтівку з оптичним прицілом «Тигр».

За цими фактами органами міліції розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. За вчинення таких злочинів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

Тривають невідкладні слідчі дії.

Джерело: СБУ