Рейтинг кращих вишів України: черкаські – в першій сотні

5 Липня 2014 09:07

Raiting_News_iІнформаційний ресурс Освіта.ua склав консолідований рейтинг вузів України 2014 року. Він включає 292 вищих навчальних заклади III-IV рівнів акредитації, а також 4 підрейтинга ТОП-10: “Кращі класичні університети України”, “Кращі приватні вузи України”, “Кращі київські вузи” і “Кращі ВНЗ регіонів України”.

Як вихідні дані для складання консолідованого рейтингу вишів України було використано найбільш авторитетні серед експертів і ЗМІ  рейтинги вузів: “Топ-200 Україна”, “Scopus” та “Вебометрикс”, кожен з яких використовує різні критерії оцінювання вищих навчальних закладів.

Консолідований рейтинг підсумовує загальні рейтингові місця вузів за версією “Топ-200 Україна”, “Scopus” та “Вебометрикс”.

За результатами консолідованого рейтингу свої провідні позиції підтверджує Київський національний університет ім. Шевченка, що посів перше місце.

Високі показники підтверджують Київський політехнічний інститут та Харківський національний університет ім. Каразіна, які поділили між собою друге місце.

Виші Черкащини до першої двадцятки консолідованого рейтингу не потрапили. Черкаський національний університет ім. Богдана Хмельницького поділив 49-50 місце із Харківським національним економічним  університетом. Уманський державний педагогічний університет ім. Павла Тичини розташувався на 51-53-ій сходинці, а Уманський національний університет садівництва – на 132-ій. Академія пожежної безпеки Героїв Чорнобиля опинилася на 202-ій сходинці, Черкаський державний технологічний університет – на 208-ій, а Східноєвропейський університет – на 218-ій.