Черкаські журналісти передали донецьким колегам бронежилети

8 Липня 2014 12:46

d64039a9e6d06f7c266299dc82f71c2dЧотири бронежилети отримали журналісти з Донеччини від черкаських колег. На знак солідарності засоби захисту для журналістів Донбасу передала Черкаська обласна організація Національної Спілки журналістів України.

З ініціативою підтримати своїх колег, які змушені працювати в зоні військових дій, черкаські журналісти звернулися до голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка.

Подібні акції, на думку голови Черкаської обласної організації НСЖУ, першого секретаря Спілки Сергія Томіленка, не лише об’єднують представників ЗМІ з усієї України, а й допомагають змінити формат відносин влади та медіаспільноти.

Таку акцію Черкаська обласна організація НСЖУ перейняла від центрального офісу Спілки, який два тижні тому відправив на Донецьк також 4 бронежилети. Засоби захисту було передано власкорам центральних ЗМІ, телевізійникам та працівникам інтернет-видань, які подали персональні заявки до НСЖУ. Один бронежилет знаходиться в офісі ДонСЖУ, його видають у тимчасове користування журналістам, які направляються в зону бойових дій.

Як ніхто тему безпеки журналістів Донбасу розуміє голова  тамтешньої обласної організації НСЖУ та головний редактор газети “Донбас” Олександр Бриж, якого на початку червня викрали озброєні сепаратисти й погрожували розправою за необ’єктивний, на їхню думку, виклад матеріалів видання.

“Така допомога якраз вчасна, адже в гарячій зоні конфлікту перебуває близько 20 наших журналістів – представників місцевих медіа,  – розповідає Олександр Михайлович. – Приємно, що нас підтримують черкаські колеги, така солідарність завжди підносить дух патріотизму і національної єдності”.

Джерело: Прочерк