10 липня у прокат виходить стрічка “Поддубный”: про “російського богатиря”, який народився на Черкащині

9 Липня 2014 15:00
kinopoisk.ru

kinopoisk.ru

10 липня на екрани виходить російський фільм “Піддубний” про знаменитого українського борця, пише ЛітАкцент.

“Одна любов, одна Батьківщина, і весь світ коло його ніг”, – повідомляє офіційний трейлер. У головній ролі – Михайло Порєчєнков. Свого героя він охарактеризував так: ““Він втілював силу і міць російської імперії”. Режисер – Глеб Орлов, на чиєму рахунку зняте кіно “Наша Раша: Яйця долі” (2010).

Іван Піддубний у фільмі позиціонується як російський богатир. Таким чином, уродженець Черкащини, “єдиний такий на всю Росію”, має стати черговим символом російського міфу про українців як частину російського народу.

g2__GaFHzEsНагадаємо, що Іван Піддубний народився 26 вересня 1871 року на Полтавщині, неподалік містечка Золотоноші, у селі Красенівка (тепер Чорнобаївський район Черкаської області) в сім’ї селянина Максима Піддубного, козацький рід якого славився великою силою. Шість разів був чемпіоном світу з боротьби і 25 років поспіль залишався непереможним борцем у світі.  Все своє життя Іван Піддубний, куди б його не кидала доля, щиро любив Україну. Коли йому за бутності більшовиків видали паспорт із прізвищем “Поддубный” і національністю “русский”, вимагав замінити паспорт, а після відмови чемпіон власноруч зробив виправлення — “Піддубний” і “українець”.

На батьківщині Івана Піддубного в Красенівці на Чорнобаївщині відкрито музей “чемпіона чемпіонів”, встановлено пам’ятник. Щороку тут відбувається Всеукраїнське свято богатирської сили на призи Івана Піддубного. У ньому беруть участь спортсмени України, а також гості з різних країн світу.