Черкащани відправили на схід 40 тонн продуктів

9 Липня 2014 13:45
oda.ck.ua

oda.ck.ua

Із Черкас до звільнених від терористів міст Донеччини і Луганщини відбули чотири вантажівки з гуманітарною допомогою загальною вагою 40 тонн. Тонни овочів, борошна, круп, а ще консерви, питну воду, солодощі, засоби гігієни й інші життєво необхідні речі черкащани зібрали фактично за добу.

Провізію для українців на Донбасі налагодили силами місцевих підприємців та пересічних черкащан із понад десяти районів області. Серед них – Чорнобаївський, Канівський, Шполянський, Драбівський, Городищенський, Корсунь-Шевченківський, Смілянський, Кам’янський, Тальнівський та Черкаський райони.

“Ми зібрали найбільш необхідні, на нашу думку, речі. Це і картопля, хліб, м’ясо, молочні продукти й ковбасні вироби, засоби гігієни, ліки. А ще ми врахували потреби маленьких жителів Сходу, тому тут наявні ще й іграшки, альбоми та олівці для дітей”, – говорить голова ОДА Юрій Ткаченко.

oda.ck.ua

oda.ck.ua

Такий вантаж із продовольством на Схід відправляють уже не вперше й не востаннє. Досі допомагали військовим і правоохоронцям, – тим, хто брав участь у антитерористичній операції.

Фури з гуманітарною допомогою до Слов’янська вирушили в супроводі понад десяти чоловік із числа міліціонерів, бійців служби порятунку, представників облдержадміністрації та громадських організацій.